|
Πιστοποίηση – Διασφάλιση Ποιότητας
Η ποιότητα αποτελεί για τη Λουξ θεμελιώδη λίθο της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας της. Είναι μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια των τροφίμων, δηλαδή την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αποτελεί, επιπλέον, δέσμευση και θεμελιώδες καθήκον της εταιρίας να αναπτύσσει, εξελίσσει και βελτιώνει διαρκώς όλα τα διαχειριστικά της συστήματα.
Η Λουξ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας από το 1999, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τότε ισχύοντος προτύπου ISO 9002:1994, με το οποίο και πιστοποιήθηκε το ίδιο έτος σε όλες τις παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητές της. Έκτοτε το Σύστημα της εταιρείας προσαρμόστηκε και συνέχισε να πιστοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εκδόσεων του προτύπου ISO 9001 και του προτύπου HACCP, μέχρις ότου τoν Απρίλιο του 2007 αναβαθμίστηκε σε Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας – Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001 & ISO 22000.
Η επιχείρηση αντιλαμβανόμενη πως πρέπει να διασφαλίζεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να παρέχει τα εχέγγυα, ότι για τα προϊόντα που παράγει έχουν παρθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ώστε αυτά να καθίστανται ασφαλή για τη δημόσια υγεία αποφάσισε να πιστοποιήσει στις αρχές του 2017 το Σύστημα που εφαρμόζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνώς, αναγνωρισμένου από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI), σχήματος πιστοποίησης FSSC 22000 και του προτύπου ISO 9001.
Η χρήση πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν που παράγει η Λουξ. Η συγκεκριμένη συστηματική στρατηγική διαχείρισης με την εφαρμογή πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001), Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (FSSC 22000), προσδίδει στη Λουξ στη σημερινή εποχή, όπου χαρακτηρίζεται από υψηλό ανταγωνισμό, ένα επιπλέον εργαλείο για τη διαφοροποίησή της.
|